Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні планують запровадити програми обміну для молоді між містами держави

  • 05.11.2019, 13:24
  • 836

У 2020 році у Кабінеті міністрів України запровадить програми обміну для молоді між містами та регіонами для того, аби стимулювати мобільність населення.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проєкту бюджету на 2020 рік до другого читання, передає Громадське.

«У нас в Україні дуже часто людина не виїжджає впродовж свого життя зі свого міста і часто її розуміння світу звужується до цього міста. Ми вважаємо, що це неприйнятно, ми хочемо, щоб українці були людьми світу», — повідомив Гончарук.

Він зазначив, що уряд планує вже у 2020 році стимулюватиме мобільність дітей, у якій візьмуть участь понад 100 тисяч дітей.

«Це своєрідна інвестиція, яка позитивно вплине на мобільність населення», — додав Гончарук.

Він також зазначив, що в уряді планують «оптимізувати» мережу шкіл, для того, аби всі учні мали доступ до інтернету та якісної освіти. Загалом на освіту у 2020 році передбачили понад 145 мільярдів гривень.

Напередодні у Верховній Раді запропонували звільнити від податків на прибуток молодь до 27 років.

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкту.

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєктів, розглядять трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

Схожі новини