Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії висунули зухвалу умову повернення українських кораблів, захоплених у Керченській протоці

  • 05.11.2019, 11:28
  • 985

У Росії заявили, що розмови про повернення кораблів можна вести після того, як Україна публічно визнає свою провокацію у Керченській затоці.

Зокрема, про це сказав член Ради Федерації від анексованого Криму Сергій Цеков, пише Громадське.

Коментуючи ноту МЗС України, якій йшлося про вимогу повернути кораблі, Цеков зазначив, що Україні «слід визнати факт провокації» і лише потім говорити про майно. На його думку, українські кораблі можуть бути корисними для слідства.

Напередодні Міністерство закордонних справ України надіслало дипломатичну ноту до уряду Російської Федерації з вимогою повернути українські кораблі, захоплені у Керченській протоці.

10 жовтня глава МЗС України Вадим Пристайко анонсував, що Росія найближчим часом поверне захоплені українські військові кораблі.

Після цього адвокат звільнених українських військових моряків Микола Полозов повідомив, що Росія поки що не може повернути Україні військові катери через їхній технічний стан. За його інформацією, зараз українські катери приводять у належний стан, щоб вони могли бути на плаву.

Нагадаємо, 25 травня міжнародний трибунал з морського права у справі про захоплення Росією 24 українських моряків зобов’язав Росію негайно звільнити військові кораблі й повернути їх під контроль України.

Схожі новини