Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський дав обіцянку покарати усіх замовників вбивства Гандзюк

  • 05.11.2019, 08:34
  • 438

Президент України Володимир Зеленський обіцяє знайти і покарати усіх замовників вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Рік без Катерини Гандзюк. Усіх замовників буде знайдено й покарано. Обіцяю», — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні. У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили. 6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі.

Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення. У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.