Передплата 2024 ВЗ

Котівничка — інноваційна годівничка для котів

Котівничка — інноваційна годівничка для котів

Львів — чи не перше в Україні місто, яке ще у 2014 році визнало безпритульних котів частиною екосистеми міста, як природних дератизаторів. А Львівська міськрада прийняла спеціальну ухвалу «Про заходи захисту котів від жорстокого поводження», якою заборонила їх виловлювати, замуровувати підвали, де вони живуть, та заохочувала їхніх опікунів до підгодівлі вуличних тварин.

Тепер у Львові пішли далі — придумали котівничку для підгодівлі вуличних котів. Ця інновація, аналогів якій немає у світі, має вирішити не лише котячі, а й людські проблеми. Адже не секрет, що не усі львів’яни у захваті від існування безпритульних тварин, деякі мешканці скаржаться на котів та на людей, які їх годують. А місця підгодівлі котів через недоїдки та різні посудини виглядають непривабливо.

Зважаючи на це, ЛКП «Лев», яке опікується безпритульними тваринами, спільно з координаторкою проектів Ініціативи Dog-friendly city Ольгою Кирилович подало проект котівнички на громадський бюджет міста. Нагадаємо, голосування за проекти Громадського бюджету триває до 15 листопада. Проголосувати можна на сайті Громадського бюджету міста Львова. Якщо «котячий» проект набере достатню кількість голосів, 300 котівничок буде розміщено в Франківському районі міста. У разі успішної реалізації проекту ЛКП"Лев" лобіюватиме розміщення котівничок у кожному районі Львова.

Схожі новини