Передплата 2024 ВЗ

Битва за храм: на Буковині московський патріархат намагався відбити у ПЦУ церкву

  • 03.11.2019, 17:38
  • 1 006

1 листопада 2019 року в селах Стара Жадова та Михальча Сторожинецького району Чернівецької області представники різних релігійних громад вирішували питання подальшого користування культовими спорудами. Не обійшлося й без конфліктів

Зокрема, у селі Старій Жадовій представники релігійних громад УПЦ Московського патріархату та Православної церкви України домовилися провести перемовини й вирішити спірне питання. Віряни покинули територію церкви, передає Еспресо.TV з посиланням на газету Молодий буковинець.

Для забезпечення порядку поблизу культової споруди чергувала група реагування патрульної поліції.

При цьому в Михальчі для забезпечення правопорядку було залучено додаткові сили. Всі події фіксувала група документування Нацполіції.

Правоохоронці відмежували представників різних релігійних громад, а поліцейські групи превентивної комунікації постійно співпрацювали з громадянами. Присутнім роз’яснено відповідальність за порушення публічного порядку.

Водночас, журналістка Галина Єреміца з порталу Чернівці. online опублікувала відео, на якому група людей намагалася проникнути у церкву під час служби. Як зазначається, вони розпилила сльозогінний газ.

За словами журналістки, священики ПЦУ та віряни Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча проводили вечірнє богослужіння. О 21.30 група прихильників Московського патріархату спробувала зірвати службу за допомогою сльозогінного газу.

Окрім того, ці особи перешкоджали здійснювати їй свою професійну журналістську діяльність, про що нею складена відповідна заява.

Схожі новини