Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Богдан закликав припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності", - Горбатюк

  • 03.11.2019, 16:15
  • 541

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан закликав припинити розслідування злочинів під час Революції Гідності і економічні злочини Віктора Януковича і його оточення

Про це повідомив колишній начальник Управління спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв'ю «Прямому».

За його словами, це відбулось наприкінці зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

«На тій зустрічі з Зеленським він підійшов (Богдан — ред.), на завершення цієї зустрічі він підійшов.

Він, не знаючи про суть, сказав: «Не розслідувались справи, не розслідувалися стосовно вбивств правоохоронців. Я ж вам казав, Володимир Олександрович». А він (президент Володимир Зеленський -ред.) каже сам: «Як же не розслідувались, якщо мені тільки що доповіли, що є результати?». «Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано — і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати».

Та ні, кажу, треба розслідувати, і багато ще до завершення. І, в першу чергу, стосовно організаторів, і потрібні зміни в закон. І це саме питання президента щодо внесення змін в закон, який розблоковує можливість застосування заочного судочинства.

Він каже: «Ні, це не питання президента. Будете розповідати новому генеральному прокурору».

Я кажу: «Плюс, ще злочинна організація Януковича, економічні злочини підлягають розслідуванню». «Та ні, про що ви розказуєте? Які економічні злочини? Про що ви розказуєте?». І потім він вже перевів тему на те, що вас наступний чекає…" - розповів Горбатюк.

За його словами, Богдан говорив він це серйозно.

«Я, можливо, перебільшую з точки зору емоційної, але суть така була. Тобто перехід від того, що нічого не розслідувано. А потім до того, що треба розслідувати», — зазначив Горбатюк.

Схожі новини