Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ветерани-добровольці залишають Золоте

  • 01.11.2019, 11:40
  • 665

Більша частина з ветеранів, які перебували у Золотому і хотіли не допустити розведення військ, поїхали звідти, залишились лише 10 людей.

Про це в ефірі програми «Нині вже» повідомив заступник голови Нацполіції Вадим Троян, передає hromadske.

За його словами, зараз у населеному пункті залишилось 10 волонтерів-ветеранів, зброю вони вивезли у супроводі поліції.

«Ці волонтери і є ветерани, зараз вони допомагають місцевим мешканцям, наприклад, замовляють волонтерську потребу для цих населених пунктів, роздають її. Зараз вони роблять волонтерську справу», — розповів Троян.

Він додав, що упродовж останніх двох днів «покроково військові виконують свої завдання, а Нацполіція — свої». Також у Золотому перебуває взвод Нацгвардії, який разом з поліцією охороняє громадський порядок.

Заступник очільника Нацполіції наголосив, що позаштатних ситуацій не було.

Нагадаємо, розведення сил у Золотому триватиме до 30 днів.

У штабі операції Об'єднаних сил підтвердили, що розведення військ на Донбасі поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області почалось 29 жовтня.

Нагадаємо, 26 жовтня Володимир Зеленський приїхав у селище Золоте до добровольців та ветеранів, які з’їхалися туди, щоб не допустити відведення українських військ з населеного пункту.

Зеленський розповів, що жителі за відведення військ і сказав добровольцям, щоб вони прибрали зброю. Однак добровольці не збираються відступати й не дозволять відведення військ.

У штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що люди, з якими спілкувався президент, не є представниками будь-яких силових відомств чи Збройних Сил України й перебувають у селищі зі зброєю незаконно.

Схожі новини