Передплата 2024 ВЗ

Саакашвілі купив одеський дах

Там і пробіжки можна влаштовувати, і гостей приймати

Після повернення в Україну Михаїла Саакашвілі знову на дах потягнуло. Ні, не по «бойові» спогади про те, як у грудні 2017-го змусив спецназівців видертися на «маківку» столичної висотки, аби затримати там опального експрезидента Грузії. Цього разу Саакашвілі облюбував не київський дах, а одеський. І не для евакуації, а для… прописки.

Про приморську обновку Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Переїхав у нову квартиру в Одесі», — написав Міхо, озвучивши список гостей, з якими вже встиг обмити покупку. «На новосіллі були мої друзі. Геніальний Олег Філімонов розповідав анекдоти, великий одесит Валерій Хаїт читав напам'ять вірші Пастернака про Грузію, і був Олег Сенцов, який у житті дуже сильно мене вразив. Для мене Олег Сенцов — еталон українського громадянина. Що ще потрібно для щастя — тепла домашня атмосфера, друзі, гарне вино і дуже цікава розмова», — поділився паті-новинами Саакашвілі.

Виклав фото з гостини й Олег Сенцов. Знімок з новоселом підписав так: «Маленька квартира з величезним балконом на останньому поверсі. Новосілля у Мішико».

А це — ще необжитий родинний маєток експрезидента Грузії в елітних Лісниках під Києвом
А це — ще необжитий родинний маєток експрезидента Грузії в елітних Лісниках під Києвом

Скориставшись опублікованими знімками, одеські журналісти «запеленгували» нову адресу Саакашвілі — новобудова на Італійському бульварі. Ось тільки визначення «пентхаус» Міхо не сподобалося. На заголовки із цим словом у новинах про своє новосілля відреагував уточненням. «Цей двокімнатний „пентхаус“ складається з 60 квадратних метрів. І так, з нього є вихід на дах. Як всі знають, без дахів я жити не можу», — додав у Facebook-пості Саакашвілі.

Грузинський експрезидент розширює географію своєї української нерухомості. Кілька місяців тому Міхо «розсекретив» сімейну «базу» під Києвом. Показав будинок в елітному селі Лісники. 550 «квадратів» землі під забудову, каже, понад два роки тому придбала його мати (72-річна професорка Гіулі Аласанія живе у Грузії). У скільки точно обійшлася покупка, Саакашвілі не пригадав: щось між 25 і 30 тисячами доларів.

Із будівництвом трикімнатного особняка на 120 «квадратів» вирішили не затягувати. Але станом на червень 2019-го усі роботи так і не закінчили. Будинок ще не до кінця з ремонтом й умебльований, але вже придатний для життя.

Схожі новини