Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Аеропорт “Львів” - у концесію? Це межує з держзрадою!”

Так вважають депутати ЛМР, які не проти прийняти летовище у комунальну власність міста

Львівська міська рада звернулася до прем’єр-міністра та міністерства інфраструктури із закликом не передавати у концесію Міжнародний аеропорт «Львів». На сесії міські обранці розкритикували висловлювання очільника Мінінфраструктури Владислава Криклія під час Інвестиційного форуму у Маріуполі — про ймовірність передачі міжнародного аеропорту «Львів» у концесію.

Сесія закликала не приймати поспіхом такого важливого рішення, водночас запевнила: «якщо уряд вважає аеропорт „Львів“ тягарем для держави, і передача його в концесію є безальтернативним рішенням, то громада міста Львова підтримає передачу аеропорту з державної форми власності у комунальну».

«Аеропорт „Львів“ — стратегічний об’єкт критичної інфраструктури, вкрай важливий для розвитку та функціонування нашого міста, — йдеться у депутатському зверненні. — Він є військово-цивільним об’єктом, яким користується Міжнародний центр миротворчості та безпеки — „Яворівський полігон“… Передача у концесію об’єкта критичної інфраструктури може піддавати серйозному ризику національну безпеку країни та межувати з державною зрадою. В умовах гібридної війни ніхто не може гарантувати, що за розпорядником аеропорту не стоятиме прямий вплив Російської Федерації».

Депутати зазначили, що протягом останніх трьох-чотирьох років значно збільшилися надходження до локальних бюджетів завдяки туризму. Приріст пасажиропотоку в 2019 році — 41%, це майже 2 мільйони людей. Прогнозують, що 2019-го році чистий дохід від цього становитиме 590 млн. грн. «Без міжнародного аеропорту у Львова немає майбутнього», — вважає міський голова Андрій Садовий.