Передплата 2024 ВЗ

У водія квиток на трамвай буде на гривню дорожчим

Мерія хоче підняти вартість проїзду в електротранспорті

Неприємна новина для пасажирів тролейбусів і трамваїв: у Львівській міській раді планують підняти тарифи на проїзд в електротранспорті. Звичайний квиток подорожчає з 5 до 6 гривень. А якщо купувати квиток у водія, заплатите 7 гривень.

Також передбачається 90-хвилинний разовий квиток (з можливістю пересадки на інший трамвай чи тролейбус) — з 5,50 до 8 гривень. Місячний абонемент за проїзд в електротранспорті подорожчає зі 160 до 200 гривень. Студентський квиток, який зараз коштує 2,5 гривні, коштуватиме 3,5.

Як розповів «ВЗ» заступник директора департаменту житлово-комунального господарства ЛМР Андрій Білий, тарифне питання винесуть на громадські слухання, які планують провести у першій половині листопада. Якщо процедура погодження відбудеться без ексцесів, нові тарифи набудуть чинності з початку грудня. Чиновник каже, востаннє тариф на проїзд у тролейбусах і трамваях підвищували у квітні 2018 року (з 3 до 5 гривень за поїздку). З того часу зросли витрати на зарплату працівникам «Львівелектротрансу» та на ремонт рухомого складу, плюс зросла вартість електрики. «П'ятигривневий тариф на проїзд не покриває вартості перевезень, — зазначив пан Білий. — 80% цих коштів — заробітна плата, електроенергія й обслуговування. Електротранспорт перевозить величезну кількість соціальних категорій населення. 70% пасажирів користуються правом безкоштовного проїзду».

Схожі новини