Передплата 2024 «Добра кухня»

Виконавцю замаху на бізнесмена вручили підозру

За що саме забудовника намагалися підірвати, досі невідомо

Правоохоронці оголосили підозру 49-річному львів'янину, який начебто підірвав автівку львівського підприємця, голови будівельної компанії «Парус» Олега Манзія. Зловмисник намагався втекти з будинку, де він живе, але поліцейські його затримали. Схопили підозрюваного на межі Львівської та Тернопільської областей.

Підозру оголосили у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, п. 5 ч.2 ст. 115 К К України (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). Якщо вину доведуть, то фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, інцидент трапився 15 травня цього року на вул.Трускавецькій. Того дня невідомий підклав саморобний вибуховий пристрій під авто «БМВ Х6», за кермом якого перебував львівський бізнесмен. Зловмиснику не вдалося довести намір до кінця… Після вибуху потерпілий, на щастя, залишився живим.

Про виконану роботу на своїй сторінці у фейсбуці прозвітувала новопризначений прокурор Львівської області Ірина Діденко, зауваживши про «непоганий результат роботи». Щоправда, хто був замовником убивства, невідомо. Так само невідомо, за що намагалися розправитися з відомим львівським забудовником…

Схожі новини