Передплата 2024 ВЗ

Еліза Дзвонкевич - новий Генконсул Польщі

Дипломатичне представництво РП у Львові вперше очолила жінка

28 жовтня Еліза Дзвонкевич (на фото) отримала екзекватуру (дозвіл на виконання консульських функцій у даному консульському окрузі. — Авт.) з рук заступника директора департаменту консульської служби МЗС України Валерія Лобача. На церемонії був присутній заступник посла Польщі в Україні Міхал Ґєрґонь.

На посаді Генерального консула Польщі у Львові пані Дзвонкевич замінила Рафала Вольського, який відбував свою каденцію з квітня 2017 року до липня 2019-го. 15 липня пан Рафал мав день народження, влаштував у консуляті прощальний прийом і пішов у відпустку, з якої, як повідомив, на посаду вже не повернеться. Понад три місяці обов’язки Генконсула виконувала заступниця Вольського Катажина Солек.

Еліза Дзвонкевич народилася 1976 року у Варшаві. Нова генконсулка не є кадровим дипломатом: закінчила кафедру української філології на факультеті прикладної лінгвістики і східнослов’янських філологій Варшавського університету. Своє зацікавлення країнами Східної Європи поглиблювала під час навчання за програмами післядипломної освіти у Центрі східноєвропейських студій Варшавського університету. Закінчила також Вищу банківську школу в Познані — за напрямом «Менеджер у галузі управління персоналом з елементами коучингу».

У 2006−2009 роках Еліза Дзвонкевич була членом правління Фонду «Допомога полякам на Сході». Працювала у корпоративних фондах, обіймаючи посаду голови правління, та в Національному центрі культури на посаді заступника директора.

Схожі новини