Передплата 2024 «Добрий господар»

Українське посольство обурене запрошенням пропутінської організації з Криму до президента Чехії

  • 31.10.2019, 09:14
  • 471

Українська сторона закликала офіційних осіб Чехії не загравати з російськими окупантами та їх маріонетками на тлі триваючих репресій на півострові

Україна висловила рішучий протест через запрошення на урочисте прийняття у Празькому граді представників псевдо-кримськотатарської організації «Кирим бірлігі», лояльної до Кремля.

Про це повідомляється в заяві посольства України в Чеській Республіці, передає УНІАН

У посольстві зазначили, що розглядають подібні дії як чергову провокацію, метою якої є легітимізація незаконних дій Росії, спрямованих на спробу анексії суверенної території України, а також намагання зашкодити розвитку українсько-чеських відносин.

«Загравання з окупантами виглядають особливо цинічними в той час, коли в окупованому Криму продовжує залишатися забороненим справжній представницький орган кримських татар — Меджліс кримськотатарського народу, а сотні кримських татарів піддаються з боку окупаційної влади переслідуванням, репресіям, арештам, катуванням та фізичному знищенню», — наголосили в дипустанові.

Українська сторона також закликала офіційних осіб та держоргани Чехії утримуватися в майбутньому від будь-яких контактів з представниками окупаційної влади та її маріонетковими організаціями.

Як повідомлялося, президент Чехії Мілош Земан запросив на урочисте прийняття у Празькому граді представників невеликої кримськотатарської організації, лояльної Кремлю, заявивши про визнання Криму частиною Росії.

У президента Чехії після неодноразових запитів не змогли пояснити, чому представників саме пропутінської організації «Кирим бірлігі» запросили на святкування.

Водночас речник президента Їржі Овчачек не став заперечувати твердження про те, що Земан визнав Крим частиною Росії.

«Люди мають різні думки. Я пережив 1980-ті, коли нас змушували мати одну думку. Я не хочу цього часу назад», — сказав Овчачек.

Схожі новини