Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РПЦ назвала Елладську православну церкву "несамостійною" через визнання нею ПЦУ

  • 30.10.2019, 16:34
  • 488

Елладська православна церква (ЕПЦ) “не володіє повноцінними автокефалією, самостійністю і зовнішньою політикою, і тому слід за Константинопольським патріархатом в своїх рішеннях”

Таку думку висловив в середу на п’ятому пленумі Християнського міжконфесійного консультативного комітету (ХМКК) в Москві голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Російської православної церкви (РПЦ) митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), пише УНН з посиланням на російське агентство ТАСС.

«Ми шкодуємо про те, що Елладська церква прийняла таке рішення, але ми розуміємо, що Елладська церква несамостійна. У неї немає повноцінної автокефалії, повноцінної самостійності, половина її ієрархів взагалі є ієрархами Константинопольського патріархату. Своєю зовнішньої політики у неї немає, тому вона завжди рухається у фарватері Константинопольського патріарха. Але ми сподіваємося на те, що жодна інша помісна церква не послідує цьому сумному прикладу», — сказав він журналістам.

Глава ВЗЦЗ додав, що дане питання не обговорюється ХМКК. «Не думаю, що нам слід входити в обговорення цієї теми, оскільки наша тема це Євангеліє, а не ці конфлікти, які існують і які викликані протиправною і беззаконної діяльністю Константинопольського патріарха», — зазначив він

Схожі новини