Передплата 2024 «Добрий господар»

Чиновник Білого дому заявив, що у стенограмі розмови Трампа і Зеленського є пропуски

  • 30.10.2019, 08:34
  • 611

Чиновник Білого дому Александр Віндман під час свідчень у Конгресі заявив, що в стенограмі розмови президентів Дональда Трампа та Володимира Зеленського відсутні окремі фрази щодо політичного конкурента Трампа Джо Байдена

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The New York Times

Видання посилається на 3 джерела, знайомих зі свідченнями чиновника перед Палатою представників.

За словами Віндмана, він намагався, але не зміг додати деякі пропущені фрази до запису.

Два виправлення, які не були внесені, стосувались твердження Трампа про існування записів ексвіцепрезидента Джо Байдена щодо корупції в Україні та згадок Зеленським газової компанії Burisma Holdings, до правління якої входив син Байдена Хантер.

Теза про існування записів про корупцію в Україні є посиланням на слова Байдена щодо зусиль примусити тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна не розслідувати справу молодшого Байдена.

Як зазначає The Times, такі свідчення полковника Віндмана змусять слідчих ставити додаткові запитання чиновникам, які мали доступ до розмови президентів.

Проте упущені фрази принципово не змінюють розуміння скарги, яку подав викривач після спілкування Трампа і Зеленського.

«Незрозуміло, чому деякі зміни полковника Віндмана не були внесені, а інші, які він рекомендував, додали, але рішення адвокатів Білого дому швидко заблокувати стенограму підірвало нормальний процес поводження з такими документами», — йдеться в публікації.

Схожі новини