Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська делегація у Мінську відкрила шлях до зустрічі у Нормандському форматі

  • 29.10.2019, 17:33
  • 563

Підсумки роботи Тристоронній контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі відкрили шлях до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні.

Про це повідомила прессекретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер у Facebook.

«Підсумки роботи ТКГ за останній період відкрили шлях до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні, де, на думку Леоніда Кучми, можливе погодження дорожньої карти досягнення миру в Україну», — написала Оліфер.

З її слів, сьогодні Тристороння контактна група отримала інформацію щодо початку розведення сил та засобів на ділянці в районі населеного пункту Золоте.

Також вона зазначила, що українська сторона у Мінську вимагала забезпечення допуску патрулів моніторингової місії ОБСЄ до всієї території ОРДЛО.

На переговорах у Мінську окрема увага була приділена обміну заручниками та питанням водопостачання мешканцям окупованої частини Донбасу. «Стабільне водопостачання мешканцям всього Донбасу стало провідною темою роботи підгрупи з соціально-економічних питань, у засіданні якої також взяли участь представники МКЧХ та Юнісеф. З огляду на початок опалювального сезону конструктивне вирішення цієї проблеми є особливо важливим», — повідомила вона.

«Українська сторона зазначила, що врегулювання політичного блоку питань можливе лише після повного вирішення безпекового блоку питань Мінських угод, разом з врегулюванням проблеми контролю за українсько-російським кордоном», — додала Оліфер.

Схожі новини