Передплатити Підтримати

Вчені виявили нову корисну властивість кави

Американські вчені дійшли висновку, що регулярне вживання кави може призвести до зниження ризику низки захворювань.

Відповідні дані опубліковані на сайті Американської колегії гастроентерологів, передає УНІАН.

Вчені провели дослідження за участю 34 осіб, в рамках якого взяли 97 біопсій слизової оболонки товстої кишки з різних її сегментів. Потім учені порівняли поширеність різних бактерій у кишечнику в учасників з високим (понад 82,9 міліграма) і низьким споживанням кофеїну.

У першій групі виявили більше «добрих» протизапальних бактерій Faecalibacterium і Roseburia й менше шкідливих Erysipelatoclostridium. А це, як наголосили вчені, відіграє важливу роль у зниженні ризику серцево-судинних захворювань, діабету і захворювань печінки.