Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пристайко заявив про старт розведення сил у Золотому. У Штабі ООС спростували заяву міністра

  • 29.10.2019, 13:10
  • 820

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про початок процесу розведення сил і засобів в Золотому Луганської області у вівторок, 29 жовтня.

Про це Пристайко розповів журналістам на полях інвестиційного форуму в Маріуполі, передає УНН.

«До самого „Норманді“ (зустрічі у нормандському форматі — ред.) буде розведення на тій ділянці, яку ми погоджуємо. В Золотому відбувається прямо зараз, ми стартуємо з сьогоднішнього дня… Чому ми затримались, тому що нам треба, щоб це було не просто відведення — воно має бути підтверджене, перевірене СММ ОБСЄ», — сказав міністр.

З його слів, за даними місії ОБСЄ, у Золотому останній обстріл був 18-го числа.

Тим часом, начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв заявив, що ніяких рухів в напрямку розведення сторін біля Золотого наразі не відбувається.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Я не можу коментувати міністра закордонних справ, але у нас підтвердженої від нашого командування (командування ООС — ред.) жодної інформації на ранок не було. Ніяких рухів в напрямку розведення сторін наразі не проводиться», — наголосив Агєєв.

Нагадаємо, 15 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України не вдалося домовитися про нову дату розведення сил у Золотому і Петровському. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ підтвердив, що кількість порушень режиму «тиші» різко збільшилася, але одночасно заявив, що сторони підтвердили прихильність до припинення обстрілів.

Схожі новини