Передплата 2024 ВЗ

Богдан розповів, чому нова влада залишила Авакова на посаді очільника МВС

  • 29.10.2019, 11:25
  • 489

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишився на посаді після оновлення влади в Україні завдяки тому, що зміг забезпечити чесні вибори.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Богдан в інтерв’ю «Українській правді».

«Аваков — професійна людина, яка забезпечила чесні вибори. Можливо, це був би правильний політичний хід — поміняти абсолютно всіх і змінити Авакова, і це би сподобалося суспільству, але це було б нечесно», — сказав Богдан.

За його словами, Аваков працював на досягнення результату — «законного, справедливого, і він забезпечив цей результат».

Керівник Офісу президента розповів, що міністрові внутрішніх справ наразі дали «карт-бланш нової каденції», на якій він має завоювати собі симпатію суспільства або не завоювати.

«Я тільки знаю, що в нього (Авакова — ред.) була глибока конфліктна ситуація з колишнім президентом. І я знаю, що він (Аваков — ред.) мінімізував негативний вплив під час виборчої кампанії багатьох силових структур. І чесно, якщо б не Арсен Аваков, то цих виборів у такій формі не відбулось би», — додав Богдан.

Водночас він підкреслив, що людина має проявити себе, і якщо Аваков працюватиме чесно, відкрито і це йтиме на користь державі, значить, Аваков, за його словами, буде хороший міністр внутрішніх справ, а якщо не дотримуватиметься цих правил, то не буде міністром.

Схожі новини