Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хотіли до мами: розповіли про братика і сестричку, які випали з вікна лікарні на Одещині

  • 28.10.2019, 19:33
  • 659

2-річному хлопчикові та 5-річній дівчинці, які випали з вікна райлікарні на Одещині, провели повне обстеження і зробили томографію.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Зараз діти у важкому стані в різних відділеннях обласної дитячої лікарні, розповіла виконуюча обов'язки головлікаря Тетяна Покатілова.

«Дітей привезли в шоковому стані. Після обстеження було встановлено, що у дівчинки відкрита черепно-мозкова травма, вона в тяжкому стані і знаходиться в реанімації. Хлопчик — у відділенні травматології, у нього травма грудного відділу хребта», — каже Тетяна Покатілова.

Лікарі відзначають, що дівчинка, незважаючи на тяжкість травми, знаходиться в свідомості, розмовляє з медперсоналом. Але що з нею сталося, не пам'ятає. Чому малюки випали з вікна, в лікарні не розповідають. Кажуть, що після того, як стан дітей покращиться. з ними працюватимуть психологи.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Ігоря Гінжула, загрози для життя обох дітей вже немає.

«Стан хлопчика задовільний. І стан дівчинки в позитивній динаміці, зараз вона знаходиться в реанімації. Загрози для їх життя немає», — розповів Ігор Гінжул.

Каже, дітей вкладали спати, але вони хотіли повернутися до мами, тому і вистрибнули з 2-го поверху.

За результатами службового розслідування догани отримали завідуюча відділенням, медсестра і санітарки. Медсестру, яка була відповідальна за техніку безпеки в даному відділенні, звільнили.

Також з'явилася інформацію про родину дітей. Їх вилучили під час рейду в Великомихайлівському районі за рішенням сільської ради.

«У матері і у дітей не було документів, тому були складені відповідні документи — і після цього діти були доставлені в районну лікарню. На даний момент проводиться необхідна робота службою у справах дітей та правоохоронними органами щодо встановлення особи матері, яка ще не з'явилася, і щодо соціальної роботи з сім'єю», — розповів начальник Служби у справах дітей ОДА Володимир Самбурський.

Усі обставини травмування дітей встановлюють поліцейські.

Нагадаємо, на Одещині із вікна лікарні на 2-му поверсі випали брат із сестрою 2 і 5 років 26 жовтня. Напередодні малюків вилучили представники служби у справах дітей із неблагополучної родини, умови життя якої неприйнятні для дітей.

Схожі новини