Передплата 2024 ВЗ

Кабмін не буде зменшувати субсидії цього року, - Гончарук

  • 28.10.2019, 08:13
  • 967

Всі, хто має субсидії на цей опалювальний сезон, пройдуть його на тих умовах, на яких вони вже оформлені. Всі, хто має субсидії на цей опалювальний сезон, пройдуть його на тих умовах, на яких вони вже оформлені.

Про це у своєму відеоблозі заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає Укрінформ.

«Субсидії зменшені цього року точно не будуть. І цей опалювальний сезон, всі ті, хто їх оформили, пройдуть на тих умовах, на яких вони вже оформили. І принцип оформлення субсидій також не змінюється і в наступному році», — зазначив голова уряду.

Він пояснив, що ті сім'ї, які отримують менші доходи, а отже потребують від держави більшого захисту, одержуватимуть більші субсидії.

Гончарук також підтвердив намір досягнути показника, щоб у середньому сім'я витрачала на комунальні послуги не більше 15% від сукупного доходу.

«В рамках цього показника ми й будемо триматися», — запевнив очільник Кабміну.

Як повідомлялося, заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів, що коригування формули нарахування субсидій відбудеться в травні 2020 року, після закінчення опалювального сезону, і торкнеться близько 150 тисяч домогосподарств.

За його словами, так зване збільшення обов’язкового платежу при отриманні субсидії торкнеться лише 4% отримувачів субсидій. Решта категорій отримувачів, які мають дохід на рівні прожиткового мінімуму, а таких 90%, не відчують змін.

Схожі новини