Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія може оголосити у розшук звільнених українських моряків, – адвокат

  • 27.10.2019, 16:14
  • 589

Адвокат звільнених із російського ув'язнення українських військових моряків Микола Полозов побоюється, що Росія оголосить його підзахисних у розшук.

«Є дуже серйозна небезпека, що російська влада може оголосити моряків у розшук, якщо вони не будуть з'являтися за викликом слідчого або в суд», — сказав він у коментарі Крим.Реалії.

Полозов нагадав, що моряки залишаються в статусі обвинувачуваних у Росії, а їхня справа перебуває в стадії ознайомлення з матеріалами стороною захисту.

«Після звільнення моряків було прийнято рішення розформувати команду адвокатів, далі цією справою займаюся я. Зараз справа перебуває в стадії ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Я знайомлюся з письмовими матеріалами, плануємо, що в листопаді будемо знайомитися з речовими доказами. Справу не припинено, відповідно, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них у майбутньому жодним чином не відгукнулися, для того, щоб цю справу припинити в цілому», — пояснив адвокат.

Міжнародний трибунал із морського права на засіданні в Гамбурзі у справі захоплених Росією українських моряків 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити військові кораблі і повернути їх під контроль України.

7 вересня під час обміну в Україну повернулися 35 утримуваних росіянами українців, в Росію передали 35 російських і українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини.

Під час обміну були звільнені Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Едем Бекіров, Євген Панов, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Артур Панов, Олексій Сізонович, а також захоплені в листопаді 2018 року українські моряки.

Схожі новини