Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві зафіксували другий випадок дифтерії: госпіталізували жінку

  • 27.10.2019, 14:58
  • 498

З підозрою на дифтерію в Києві госпіталізували 34-річну жінку.

«Жінку 1986 року народження з підозрою на дифтерію госпіталізували в Олександрівську лікарню. Діагноз ще не підтверджений. Він стане відомий за результатами аналізів у понеділок», — розповів сайту «Сьогодні» Сергій Чумак, директор Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

Він додає, що в зв'язку з підтвердженням діагнозу на дифтерію у дев'ятирічного хлопчика в Дарницькому районі, медики з великою відповідальність відносяться до всіх пацієнтів, які приходять з ангіною.

«У госпіталізованої жінки — троє дітей. У них також взяті посіви і у родичів, з якими контактувала жінка. Їх теж перевірили і результати аналізів стануть відомі трохи пізніше, у вівторок. Хвора проживає в Дарницькому районі Києва», — додав Сергій Чумак.

Це вже другий випадок захворювання в столиці. Раніше у Києві також був підтверджений випадок дифтерії у дев'ятирічного хлопчика. Дитина була не щеплена від хвороби через відмову батьків. Зараз хвору дитину госпіталізували.

Нагадаємо, що нещодавно дифтерію діагностували у жителя Тернопільщини. Раніше цей діагноз поставили студентам в Ужгороді, а також школяреві в Києві. Новий випадок захворювання відзначений у 47-річного чоловіка, повідомили в прес-службі МОЗ з посиланням на дані Центру громадського здоров'я.

Схожі новини