Передплата 2024 «Добра кухня»

Дієтолог назвала продукти, які можуть викликати небезпечні хвороби

  • 27.10.2019, 11:33
  • 602

Дієтологи розповіли, що курку і рибу потрібно правильно зберігати і готувати, щоб уникнути небезпечних хвороб.

Дослідження провели в Іспанії, передає OBOZREVATEL.

Так, куряче м'ясо потрібно вживати в їжу тільки після ретельної термічної обробки. Крім того, продукт не варто розморожувати при кімнатній температурі.

«Робіть це тільки в холодильнику. Так як ряд небезпечних бактерій, наприклад, сальмонела або стафілокок, легко розмножуються при температурі від плюс 37 градусів», — пояснила дієтолог Марія Меріно.

Рибу варто їсти тільки після того, як вона провела в заморожуванні мінімум 72 години. А зелень краще перед приготуванням замочувати у воді.

Також дієтолог рекомендувала не мити яйця. Адже їх шкаралупа яєць має пористу структуру, і в результаті миття бактерії разом з водою легко можуть потрапити всередину. Якщо продукт не мити, то захисна плівка утримує мікроорганізми на поверхні.

Схожі новини