Передплата 2024 «Добрий господар»

Український фільм "Додому" режисера Алієва став найкращим іноземним фільмом на престижному конкурсі у Стамбулі

  • 26.10.2019, 18:15
  • 658

Фільм українського режисера Нарімана Алієва визнано найкращим іноземним фільмом на Босфорському міжнародному кінофестивалі у Стамбулі

Про це повідомляє «Артхаус Трафік» у facebook, передає Еспресо

Наріман Алієв особисто отримав нагороди. Головну нагороду режисеру вручив голова Міжнародного журі, філіппінський режисер та володар пальмової гілки Канн Бріянте Мендоза.

Міжнародний Босфорський кінофестиваль засновано у 2011 році Міжнародною босфорською кіноасоціацією (IBCA) з метою розвитку та промоції турецького кінематографа. Цього року фестиваль відзначив свою сьому річницю та представив глядачам 83 фільми з 25 країн світу. Разом з українською стрічкою за перемогу у міжнародному конкурсі змагалися ще восьми фільмів.

«Додому» — це історія непростої подорожі батька та сина з Києва до окупованого Криму. Мустафа та його молодший син везуть тіло старшого сина та брата додому, щоб поховати його на батьківщині згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов, співавтором сценарію виступила Марися Нікітюк, а спродюсував фільм Володимир Яценко, який працював над стрічкою «Дике поле».

«Додому» був представлений у конкурсній програмі цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Дебютна повнометражна стрічка кримськотатарського режисера Нарімана Алієва потрапила до конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю у Хайфі.

В український прокат «Додому» вийде 7 листопада.

Схожі новини