Передплата 2024 ВЗ

Японію накрили сильні дощі: щонайменше 10 осіб загинуло

  • 26.10.2019, 11:56
  • 521

Основний удар стихії припав на префектури Тіба і Фукусіма

В Японії, яка раніше постраждала від тайфуну, щонайменше 10 осіб загинули внаслідок впливу сильних дощів, які пройшли в східних і північно-східних регіонах країни. Про це повідомив телеканал NHK, передає Сьогодні

Ще троє осіб вважаються зниклими безвісти. Основний удар стихії припав на префектури Тіба і Фукусіма.

У Тібі в п'ятницю за півдня випала місячна норма опадів, що призвело до розливу річок і сходження обвалів. Було завдано значної шкоди рисовим полям та іншим сільськогосподарським насадженням.

Вода підтопила кілька залізничних станцій і автомобільні дороги. Близько 4 тис. будинків залишаються в даний час без водопостачання.

Дощі порушили транспортне сполучення між аеропортами Наріта і Токіо. В результаті 4,8 тис. осіб були змушені провести ніч в терміналах, оскільки не змогли дістатися до столиці після прильоту. Також близько 1,2 тисяч дітей в Тібі залишилися ночувати в школах і повернулися додому тільки в суботу.

Ситуація ускладнюється тим, що Тіба і інші райони східної Японії два тижні тому пережили удар потужного тайфуну «Хагібіс», який також викликав повені і зсуви. У списку загиблих внаслідок стихійного лиха по всій країни значаться вже 86 осіб, вісім вважаються зниклими безвісти. Збиток сільського і риболовного господарства Японії від тропічного шторму перевищує 9 млрд доларів.

Схожі новини