Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліція Харкова встановили особу кілера, який вчинив у місті стрілянину та підірвав себе гранатою

  • 25.10.2019, 18:40
  • 1 164

Під час переслідування патрульними зловмисник підірвав себе гранатою. При ньому експерти виявили ще чотири одиниці гранат Ф-1 та пістолет.

Поліція встановила особу чоловіка, який влаштував стрілянину в Харкові біля супермаркету на вул. Клочківській, а потім, переслідуваний правоохоронцями, підірвав себе гранатою. Це раніше судимий мешканець нині окупованої Горлівки на Донеччині.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

«Поліція встановила особу кілера. Ним виявився житель міста Горлівка Донецької області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, після скоєння злочину нападник кинув зброю на місці події та зник на автомобілі Toyota. Через кілька кварталів він зупинився та підпалив іномарку.

У місті та області було введено в дію поліцейську операцію «Сирена». В ході її здійснення патрульні виявили в районі Південного залізничного вокзалу особу, за прикметами схожу на розшукуваного. Штани зловмисника були у крові. Патрульні поліцейські дістали зброю, утікач відвернувся і підірвав себе гранатою.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, слідство розглядає версію, що зловмисник навмисно покінчив життя самогубством.

«Мабуть, він замовників убивства боявся більше, ніж поліцію. Тому замість того, щоб здатися патрульним, підірвав себе гранатою», — зазначив очільник поліцейського главку.

Відомості про вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні близько 12:05 по вулиці Клочківській у Харкові сталася перестрілка: двоє харків'янин вийшли з супермаркету та попрямували до свого автомобіля. Там їх очікував зловмисник, який відкрив вогонь. Чоловіки теж були озброєні, тому зав'язалася перестрілка.

У результаті події один з потерпілих помер у кареті швидкої, інший наразі знаходиться у реанімації у тяжкому стані. Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, біля лікарняної палати потерпілого встановлено цілодобову охорону з числа працівників батальйону поліції особливого призначення.

Схожі новини