Передплата 2024 ВЗ

За кермо без документів: як діятиме водійське посвідчення та техпаспорт на авто у смартфоні

  • 25.10.2019, 11:13
  • 980

Замість водійського посвідчення – смартфон. Уже від листопада автомобілісти зможуть не носити із собою водійські права й техпаспорт на авто.

Їх достатньо буде просто завантажити у спеціальний мобільний додаток. І, коли раптом вас зупинить поліційний патруль, — картинка у гаджеті має копів цілком задовольнити. Щоправда, стосуватиметься це не всіх водійських посвідчень.

Про це повідомляє ТСН.

«Потрібно буде сформувати електроний образ кожного з цих документів, загрузити собі до телефона і вже під час зупинки поліцейським пред'являти не пластикове посвідчення, яке залишається чинним, а електронний опис. Поліцейський швидко і зручно зможе відсканувати і перевірити наявність таких документів у базі даних», — розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Мобільний додаток ще доопрацьовують. Доступним він буде лише власникам документів нового зразка із цифровим фото в поліцейській базі — книжечки і заламіновані права доведеться змінити.

МВС планує змінити і порядок отримання номерних знаків — їх можна буде замовити онлайн не лише у територіальних сервісних центрах (колишні МРЕО), а на будь-якому спеціалізованому підприємстві. Головне — щоби відповідали встановленому зразку.

«Можна буде вибирати не той номерний знак, який перебуває в тому чи іншому територіальному центрі, а той, який ще не зайнятий. Не буде вже ситуації, коли: «Вибачте, номерних знаків вашого регіону немає» або «Вибачте, у нас оскарження процедури закупівлі», — каже Сергій Гончаров.

Схожі новини