Передплата 2024 ВЗ

У Рівному депутати хотіли заборонити Хеловін

  • 24.10.2019, 19:54
  • 724

Ректор Рівненської духовної семінарії заявив, що реклама Хеловіну негативно впливає на дітей та молодь

Депутатам Рівненської міської ради запропонували розглянути рішення про заборону в місті реклами Хеловіну та відзначення цього свята у школах та комунальних закладах. В решті-решт, текст рішення змінили, додавши слово «рекомендувати».

Як повідомляє UA: Рівне, на сесії до трибуни вийшов Олександр Третяк, ректор Рівненської духовної семінарії Християн Віри Євангельської. Він зачитав звернення, яке, за його словами, доручили озвучити голови всіх християнських конфесій міста. Причина — реклама Хеловіну одним із торгових центрів.

За словами Третяка, реклама Хеловіну із дівчиною в гримі негативно впливає на дітей та молодь, пропагує «суїцид та насилля» і порушує Закон України «Про рекламу».

«В українській культурі є чимало хороших свят, підтримка яких була би більш доречною», — наголосив він.

Після перерви депутатка Тетяна Чубай зачитала уривок із проекту рішення, який пропонувався на розгляд і в який внесли правки:

«…заборонити пропаганду Хеловіну в місті Рівне, в тому числі зовнішню рекламу та відзначення будь-яких заходів в закладах освіти і культури комунальної власності… Контроль за виконанням цього рішення доручити секретарю міської ради Паладійчуку Сергію, УЖКГ та управлінню архітектури — контроль за рекламою».

Міський голова Володимир Хомко розкритикував проект рішення за недосконалість.

«Тетяно, якщо реклама, яка висить… протирічить — то до нашого управління ЖКГ. А якщо не протирічить — то хоч головою в стіну стукайтесь, нічого не буде», — вказав він.

Секретар міськради Сергій Паладійчук також відмовився брати на себе контроль за виконанням рішення. Зрештою, рішення ухвалили під кінець засідання. Оскільки прямої заборони міськрада вжити не може, до слова «заборонити» додали «рекомендувати».

В такій редакції документ підтримали 26 депутатів.

Схожі новини