Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів’ян запрошують на Red Brunch від Яніни Соколової

До соціальної ініціативи у рамках Дня донора долучиться й Катерина Кіт-Садова

5 листопада, вперше у Львові відбудеться соціальний проект Red Brunch, який організовує відома телеведуча Яніна Соколова. Жінка поборола онконедугу і на власному прикладі показує незламність сили духу. Red Brunch — проект, який відбувається кожен перший вівторок місяця для підтримки онкохворих дітей. Кожен охочий може долучитися до добрих справ і стати донором крові або волосся.

«За результатами чотирьох перших бранчів, які відбулися у Києві, 240 людей стали донорами крові, — розповіла Яніна Соколова. — Це означає, що разом ми врятували 720 життів, та 17 людей віддали своє волосся на виготовлення перук для дітей, що втратили власне волосся внаслідок хіміотерапії. Перший Red Brunch у Львові ми проводимо у співпраці з ДонорUA та ДонорUA Львів».

Red Brunch відбудеться у готелі Bank Hotel, де працюватиме спеціальна перукарня для донорів, які пожертвують своє волосся на перуки. Вимоги до волосся — довжина 35 сантиметрів, воно може бути сивим або фарбованим. Не приймають шевелюри з хімічною завивкою. Також у цьому готелі можна буде здати кров.

На львівському Red Brunch буде присутня ведуча Яніна Соколова, рок-музикант, лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин. До соціальної акції приєднається й дружина міського голови, Катерина Кіт-Садова. У коментарі для «ВЗ» пані Катерина розповіла, що у вересні відвідала лекцію Яніни Соколової, де ведуча анонсувала акцію Red Brunch. «Яніна запропонувала такий проект у місті Лева, — каже Катерина Кіт-Садова. — Зібралася гарна компанія, яка одразу підхопила ідею. Долучилася організація, яка через різні благодійні акції та проекти допомагає онкохворим діткам». За словами пані Катерини, на проект уже зареєстровано близько восьми десятків донорів. «Нам потрібно багато дівчат і хлопців з довгим волоссям, — каже дружина мера. — Для створення однієї перуки потрібно волосся з трьох людей».

Схожі новини