Передплата 2024 «Добрий господар»

Ветлікар Маркевич рятує і тварин, які потрапили у ДТП

Ця світлина - ніякий не фотомонтаж, а типова картинка з повсякденного життя львівського ветлікаря Олександра Маркевича. Одного дня його пацієнтами стають песики, котики, іншого - папуги, морські і звичайні свинки, ворони, ще іншого ящірки, півні, орли, домашні кози.

Якось навіть під наркозом доводилося рятувати курку, яка для 80-річної селянки була вірною подружкою… Цього разу «на прийом» потрапив дикий цапок.

Рогатого лісового красеня привезли у «Ветеринарну клініку др. Маркевича» серед ночі — козлик у районі Винників намагався перебігти пожвавлену трасу і потрапив під колеса автомобіля. Тваринці, яка перебувала у стані шоку, діагностували забій внутрішніх органів — він тяжко дихав, з ніздрів текла кров…

Добре, що очевидці ДТП за участі тварини не залишили цього потерпілого напризволяще і передали її у руки медиків. Протягом п'яти днів козлик перебував на перетримці, йому вводили всі потрібні ін'єкції. Як і всіх представників дикої фауни, Олександр Маркевич лікував його безкоштовно. Коли самець дикої козулі почав одужувати, його віддали на подальшу реабілітацію тим людям, які підібрали небогу на дорозі. Вони пообіцяли: коли лісовий рогач повністю стане на ноги, відпустять його у рідні простори.
Кілька років тому «Високий Замок» розповідав схожу історію — пораненого у ДТП козлика серед ночі привезли до пана Олександра поліцейські. Через кілька тижнів тваринка була повністю здоровою, її випустили у ліси на межі Жидачівського і Миколаївського районів.

Це, напевно, вже п'ята-шоста козуля, яка волею драматичних обставин стала пацієнтом Олександра Маркевича. Недавно привезли покалічене звірятко з Волинської області. Тамтешні ветлікарі пробували самі дати йому раду, але через брак досвіду запустили хворобу. Коли справи стали зовсім кепськими, доставили молоденьку козульку до Львова. Через смертельну загрозу там змушені були ампутувати ніжку — але життя тваринці врятували. Про боротьбу за неї пану Олександру нагадує фото, де козульку годують молоком.

А ще ветлікар Маркевич постійно займається благодійністю. На недавній День захисника України безоплатно обслуговував учасників бойових дій, які мають домашніх улюбленців. Зокрема, без жодної винагороди зробили операцію, яку за прейскурантом оцінюють у 2000 грн.

Схожі новини