Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Субсидії все-таки уріжуть!

Доплату отримають лише ті, кому на комуналку треба витратити понад 20% доходу/

У бюджеті на наступний рік уряд скоротив витрати на субсидії майже на 8,5 мільярда. Якщо на цей рік на виплату субсидій передбачено 55,1 мрлд грн, то на наступний — 47,6 млрд грн. Міністр соцполітики Юлія Соколовська запевняла — скорочення витрат не призведе до скорочення одержувачів субсидій. Мовляв, зарплати ростуть, люди стають багатшими, тож розмір субсидії зменшується.

Та виявляється, в уряді вирішили все-таки урізати кількість субсидіантів. І вже навіть прийняли відповідну постанову.
Нині право на отримання субсидії має кожна українська родина або особа, якщо її витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. 20 жовтня уряд вніс зміни у постанову, і тепер цей показник становитиме 20%.

До прикладу, зараз за доходів 5000 грн на місяць, 750 грн комунальних ви сплачуєте самі, а за решту отримуєте субсидію. Відповідно до нововведень, вам уже доведеться сплачувати зі своєї кишені 1000 гривень, а за решту доплатить держава. Тобто кількість субсидіантів і витрати на субсидії автоматично знизяться. Щоправда, нова постанова набуде чинності не зараз, а з 1 травня 2020 року. Тобто уже після закінчення опалювального сезону. Щоб не так помітно було.

Схожі новини