Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Дніпропетровщині поліція виявила жінку, яка майже 30 років живе із радянським паспортом

  • 23.10.2019, 19:34
  • 1 003

Поліція під час операції «Мігрант» виявила 53-річну жительку віддаленого села, яка живе зі старим радянським паспортом.

У Юр’ївському районі Дніпропетровської області поліція виявила 53-річну жінку, яка майже 30 останніх років живе зі старим радянським паспортом.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації поліції області.

Місцеву непрацюючу жительку з паспортом неіснуючої держави СРСР виявили поліцейські у віддаленому вимираючому селі Василівка під час проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Як повідомили у секторі превенції Юр’ївського відділу поліції, жінка пояснила, що не поміняла паспорт на український через «брак коштів» на поїздку до райцентру до відповідних служб. Разом з тим жінка має посвідчення на постійне проживання. За словами поліцейських, за законом жінка є особою без громадянства і єдиним виходом для неї буде отримання громадянства України і українського паспорта. Інформація про правопорушницю передана до територіального органу Державної міграційної служби.

Стосовно жінки складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України). Згідно з протоколом вона також має сплатити 1, 7 тис. грн штрафу.

Схожі новини