Передплата 2024 «Добра кухня»

САП розпочала провадження проти "слуг народу", яких запідозрили у корупції

  • 23.10.2019, 12:34
  • 809

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів

Як йдеться в повідомленні прес-служби САП, справа відкрита після інформації, оприлюдненої в ЗМІ, передає OBOZREVATEL

Зокрема, розслідується можливе отримання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, які, можливо, отримали по $ 30 тис. неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості.

Дані внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 К К України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна

Раніше, в Офісі президента України запропонували перевірити відразу з десяток нардепів від «Слуги народу» на детекторі брехні. Більшість з «підозрюваних» є членами податкового комітету і не голосували за законопроект № 2047. Його завдання — ліквідувати корупційні схеми при оформленні угод з нерухомістю.

Схожі новини