Передплата 2024 «Добрий господар»

"Трамп хотів, щоб Зеленський "вголос і публічно" заявив, що він наказує провести розслідування щодо сина Байдена", - Тейлор

  • 23.10.2019, 10:47
  • 510

Дональд Трамп хотів від Володимира Зеленського заяви про початок розслідувань щодо Burisma та втручання України у вибори у США, заявив тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор

Про це повідомляє Голос Америки.

Тейлор заявляє у своїх свідченнях у Палаті представників Конгресу, що посол у Є С Сондланд заявив йому: підтримка України залежить від того, чи Зеленський публічно оголосить про розслідування щодо компанії Burisma, де працював син ексвіце-президента Гантер Байден, а також про буцімто втручання у вибори у США 2016 року з території України.

Насправді, заявив мені посол Сондланд, «все» залежатиме від такої заяви, включно із безпековою допомогою", сказав Тейлор.

«Посол Сондланд також заявив мені, що він усвідомлює, що раніше припустився помилки, коли заявив українським урядовцям, що проведення зустрічі у Білому домі між Зеленським та Трампом залежатиме від публічної заяви про розслідування. Він заявив, що президент Трамп хотів, щоб Зеленський „вголос і публічно“ заявив, що він наказує провести такі розслідування», — йдеться у тексті заяви Тейлора.

Оглядачі у США вказують, що свідчення Тейлора загалом підтвердили, що Трамп хотів затримати допомогу Україні до початку розслідування щодо Байдена.

Схожі новини