Передплата 2024 «Добрий господар»

"Погані націоналісти": нардеп від "Слуги народу" оскандалився виступом на російському шоу

  • 23.10.2019, 09:16
  • 2 021

Народний депутат від партії "Слуга народу" Євген Шевченко взяв участь в пропагандистському шоу "Велика гра" на російському Першому каналі

Про це він сам повідомив у Facebook, пердає Еспресо

«Рішення взяти участь в ефірі на російському телеканалі далося мені не просто. Але це необхідно було зробити, щоб донести громадянам Російської Федерації пряму позицію українського народу щодо створення і виконання всіх умов для забезпечення миру на окупованих територіях. Щоб настав довгоочікуваний мир необхідно йти на компроміси і це стосується двох сторін», — пояснив свою участь в ефірі пропагандистів Шевченко.

Зокрема нардеп розповів, що ситуація у суспільстві щодо формули Штайнмаєра була вкинута у суспільство «радикальними націоналістами».

Народний обранець також пояснював рупорам Кремля, що українська армія вже не така, як була у 2014 році:

«Українська армія не така, як у 2014 році. Я також можу сказати, що не дай Боже стріляти в українську армію. … Нагадаю, що в історії багато випадків, коли Україна відбивалась від ворогів і вистояла. Тому позиція сили не може бути застосована, тільки компроміс, мир і здоровий глузд».

«Якщо ви хочете, аби у нас були нормальні стосунки, маємо піти на поступки. Росія має поступитись, але нічого для цього не робить», — наголосив Шевченко.

Він розповів й про проблеми, які треба першочергово вирішити, зокрема, про «мовні та культурні».

На його думку, «мовне питання, яке було піднято ультранаціоналістами, призвело до розколу суспільства».

Потім нардеп заявив про бажання зустрітись із ватажками бойовиків «ЛДНР», наприклад із Денісом Пушиліним:

«Ніхто не буде домовлятися з такою позицією, яку чув від Пушиліна: „є мінський процес, альтернативи немає, виконуйте, до побачення“. Давайте хоч зустрінемось, глянемо один одному в очі, дізнаємо, чого хочемо, треба довіра. Ми за компроміс, за зустріч»,

Пропагандисти водночас розповідали про мирні наміри РФ та її бажання, аби Україна відновила суверенітет, також зазначали, що те, що відбувається на Донбасі — «відбувається без російських військ».

У коментарях під відео вже висловилась колега Шевченка по партії Єлизавета Богуцька:

«Євген, Вам не здається, що Ви від Бойка з Медведчуком нічим не відрізняєтеся? Ті теж з „добрих спонукань“ до Путіна літають».

На що він відповів: «ні, не здається. Я відстоюю інтереси нашої Держави».

Євгеній Володимирович Шевченко — український юрист і підприємець. Народний депутат України 9-го скликання від партії «Слуга народу» (виборчий округ № 76, Вознесенівський, Хортицький райони м. Запоріжжя)

Схожі новини