Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Пекли очі, немовлята плакали": спливли нові деталі скандалу з аміаком у "Борисполі"

  • 22.10.2019, 12:58
  • 648

Співробітнику авіакомпанії, що постраждав внаслідок забруднення аеропорту "Бориспіль" аміаком, в лікарні було надано медичну допомогу.

В даний час чоловік виписаний з лікарні. Про це OBOZREVATEL розповіли в прес-службі авіакомпанії SkyUp Airlines.

«З стюардесами була помилкова тривога — з ними все гаразд. За фактом постраждав тільки один наш співробітник, який знаходився в офісі в „Борисполі“. Йому була надана медична допомога, він був під крапельницею», — повідомили в прес-службі.

«Зараз його стан задовільний. Його відправили на обстеження, він здав аналіз крові, чекає результату. У нього лікарняний на 2 дні — на сьогодні і завтра», — уточнили в SkyUp Airlines.

У прес-службі авіакомпанії підкреслили: правоохоронні органи повинні прояснити всі обставини події, зокрема, отримати відповідь на питання: «Як можна було розпорошувати хімікати на тлі такої погоди, туманів тощо».

Ольга Коновалова, яка увечері 21 жовтня прилетіла в «Бориспіль» рейсом з Анталії (Туреччина), розповіла, що, вийшовши з літака, «всі відразу відчули неприємний різкий запах аміаку, але нам ніхто нічого не пояснював».

За її словами, процедура проходження прикордонного контролю та видачі багажу зайняла більше 2 годин. Весь цей час пасажири рейсу, серед яких були і немовлята, перебували «в задушливому приміщенні, в прохідній залі, де практично не було місць для сидіння. Ми сиділи просто на багажній стрічці, яку зупинили».

«У мене від аміаку почали пощипувати очі, маленькі діти почали плакати», — розповіла Ольга. «Години через 2 ми домоглися лікаря», — додала вона.

За словами Ольги, через тривале очікування пасажири зіткнулися з проблемою нестачі питної води — «ми просили митників дозволу вийти і зайти, щоб купити води». «Пізніше працівниці аеропорту принесли бутлі з водою, але на той час минуло більше 2 годин», — повідомила вона.

У прес-службі аеропорту «Бориспіль» розповіли, що робота терміналів була припинена відразу ж після повідомлення про запах аміаку в Держслужбу з надзвичайних ситуацій, яке надійшло о 18:20. О 20 годині роботу було відновлено.

В «Борисполі» додали, що вперше зіткнулися з подібною ситуацією.

З приводу заходів, які повинні бути вжиті, щоб не допустити подібного в майбутньому, в прес-службі зауважили: «Ми один з учасників процесу, і ми готові підключатися. Але головну роль тут має відігравати Держслужба з надзвичайних ситуацій, а також міська влада і адміністрація Київської області. Вони мають у своєму розпорядженні повну картину, вони моніторять ситуацію».

Схожі новини