Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Школи, де навчається менш як 100 дітей, дають об’єктивно погану якість освіти", - Новосад зробила гучну заяву

  • 22.10.2019, 12:34
  • 610

Сьогодні ми бачимо, що школи, де навчається менш як 100 дітей, дають об’єктивно погану якість освіти

Про це заявила міністр освіти і науки Ганна Новосад, передає Главком

Наразі в Україні більш як 800 опорних шкіл, для того, щоб у кожній об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) був такий заклад, їхня кількість має зрости орієнтовно вдвічі. Про це йшлося під час зустрічі Ганни Новосад з головою Дніпропетровської ОДА Олександром Бондаренком 21 жовтня у Дніпрі.

«Сьогодні ми бачимо, що школи, де навчається менш як 100 дітей, дають об’єктивно погану якість освіти. Наша ціль — щоб у кожній ОТГ була своя опорна школа, куди підвозились би діти, де були б окремо створені лабораторії, утеплення», — зазначила міністр.

Олександр Бондаренко також підтвердив, що планує комплексно підходити до розбудови мережі опорних шкіл — від ремонтів і обладнання до будівництва доріг.

«Зараз ми визначаємо оптимальну кількість таких закладів і необхідне фінансування, щоб облаштувати в них сучасні умови. Будемо створювати діджитал-мапу опорних шкіл з оптимізацією логістики. Якщо потрібно — організуємо додаткові маршрути шкільних автобусів, аби підвозити дітей», — зазначив голова області на прес-підході, що відбувся за результатами зустрічі

Схожі новини