Передплата 2024 ВЗ

Цукерберг заявив, що Росія, Китай та Іран намагаються втрутитись у вибори в США

  • 22.10.2019, 10:26
  • 484

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що Росія, Китай і Іран намагаються втрутитись у майбутні вибори в США.

Про це він розповів в інтерв'ю NBC News, передає Прямий

«Ми продовжуємо спостерігати, що їхня тактика розвивається. Ці національні держави мають намір активно брати участь у майбутніх виборах. Зараз ми бачимо, як Росія, Іран і Китай використовують все більш витончену тактику для втручання у вибори», — сказав Цукерберг.

Цукерберг запевнив, що соцмережа готова протистояти спробам іноземного втручання. Він нагадав, що Facebook раніше зміг запобігти спробі вплинути на вибори в різних країнах, в тому числі у Франції, Німеччині, Мексиці, Індії та Бразилії.

Вчора, 21 жовтня, компанія оголосила, що заблокувала чотири мережі облікових записів і груп в Facebook та Instargram через їхню підозрілу поведінку. Три з них мали іранське походження, одна — російське. Видалено 50 фейкових сторінок в Instargram і одну у Facebook. На них здебільшого публікували пости про екологічні проблеми, консерватизм і лібералізм, вибори президента у США, расові проблеми і проблеми ЛГБТ. За даними Facebook, ці профілі можуть бути пов'язані з російською Агенцією інтернет-досліджень («фабрикою тролів»).

Схожі новини