Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Схоже на витвір проросійської пропаганди", - бійці "Азову" відповіли на ініціативу США внести їх до числа терористів

  • 22.10.2019, 09:16
  • 579

Полк "Азов" розцінює ініціативу 40 членів Палати Представників США, щодо внесення полку до числа терористичних організацій, як інформаційну атаку на Україну

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на офіційний сайт полку «Азов»

«Керівництво полку „Азов“ заявляє, що дане звернення є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку».

«Полк „Азов“, як офіційна структура Національної гвардії, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України та Генеральному штабу, тож ми вважаємо, що прирівнюючи „Азов“ до терористів, 40 членів Палати Представників США прирівняли до терористів усі інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті».

«Причину ж, яка нібито стала поштовхом до появи подібних звернень у США, вважаємо цілковитою нісенітницею, адже жодних доказів причетності підрозділу „Азов“ до терористичних актів у Новій Зеландії ніколи не існували у природі, і є банальною брехнею та наклепом».

В «Азові» вказали, що подібні заяви вже мали місце бути у США у 2015−16 роках і це нагадувало «витвір проросійської пропаганди».

Нагадаємо, 40 членів Палати Представників США підписали звернення до Держсекретаря США Майка Помпео з вимогою внести полк «Азов» та дві праворадикальні організації в Європі до списку іноземних терористичних організацій.

Ініцатор звернення конгресмен Макс Роуз у своєму Твіттері написав так: «Насильницькі групи білих націоналістів відповідають всім критеріям Держдепу для внесення у список іноземних терористичних організацій, але з якоїсь причини в Держдепі відмовляються визначати такі групи терористами (якими вони є), перешкоджаючи можливості правоохоронних органів захищати нас».

Схожі новини