Передплата 2024 «Добра кухня»

Приємно бачити успішне завершення домовленостей зі США, – Порошенко прокоментував передачу Україні патрульних катерів класу Island

  • 21.10.2019, 13:53
  • 807

До українського флоту надійшли два американські катери класу Island.

Про це повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» та п’ятий президент України Петро Порошенко у Facebook.

«Дуже радію, що нарешті до нашого флоту надійшло довгоочікуване та якісне поповнення. Два патрульні катери класу Island в рамках американської військової допомоги вже скоро стануть до лав українських військово-морських сил для охорони державних кордонів. Приємно бачити успішне завершення наших амбітних домовленостей з американськими союзниками», — написав Порошенко.

Два катери, названі «Слов'янськ» та «Старобільськ», перебувають на облавку судна Ocean Freedom. Рушили з американського Балтимора. Вони вже пройшли випробування з новим встановленим обладнанням.

Як відомо, кораблі берегової охорони типу Island призначені для патрулювання, сприяння бойовим кораблям та пошуково-рятувальних операцій. Серед військового обладнання — 25-міліметрова автоматична артилерійська установка та кілька кулеметів калібру 12,7 міліметра.

Схожі новини