Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тіна Кароль,Потап, Дзідзьо, Сумська та ін... Як Зеленський із зірками шоу-бізнесу про культуру радився

  • 20.10.2019, 17:58
  • 994

Президент Володимир Зеленський переконаний, що діячі української культури, науки та спорту своїми здобутками можуть сприяти не лише популяризації України у світі, а й єднанню всіх українців, незалежно від місця їхнього проживання.

Під час зустрічі з представниками згаданих галузей, що відбулася в Офісі Президента, Глава держави закликав їх спільно працювати для цієї мети, повідомляє пресслужба президента.

У зустрічі взяли участь, зокрема, діячі театрального та художнього мистецтва, представники спорту, книговидання, кіно та шоу-бізнесу, а також народні депутати, котрі працюють у профільних комітетах Верховної Ради, та міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.


Президент зазначив, що підтримка української культури є складовою інформаційної політики, спрямованої на ментальне єднання й повернення українців, які нині проживають на тимчасово окупованих територіях.

«Найголовніше — одна велика ідея: не за допомогою зброї, а шляхом дипломатії перемогти у цій війні. І саме тут, у цій битві, у дипломатії, і є велике завдання всіх діячів культури», — підкреслив Глава держави, зауваживши, що представникам культури люди вірять більше, ніж політикам.

Він наголосив, що готовий до діалогу з присутніми щодо проблемних питань у їхніх галузях для пошуку шляхів їхнього вирішення, розвитку культурної сфери та досягнення мети з єднання суспільства.

Володимир Зеленський також висловився за те, щоб вітчизняна культура, зокрема кіновиробництво, була спрямована на формування іміджу України як демократичної, вільної, позитивної країни. «Це має бути і в піснях, і в театрі, і в кіно, й у спорті. Цей настрій у цілому ми хочемо передати», — сказав він.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися питання авторського права, фінансування кіновиробництва, розвитку музеїв, бібліотек, мистецтва, спорту та книговидання.

Схожі новини