Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа Гладковського: суд обрав запобіжний захід

  • 19.10.2019, 17:36
  • 562

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексзаступникові секретаря РНБО Олегові Гладковському у вигляді тримання під вартою на строк до 60 днів (до 15 грудня) з альтернативою застави у 10 мільйонів 623 тисячі 120 гривень

Гладковського підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем та в декларуванні недостовірної інформації.

Повний текст ухвали суду оголосять 21 жовтня. Сьогоднішнє рішення суду можна оскаржити протягом 5 днів, повідомляє 24 канал

Адвокати Гладковського наголошували на незаконності його затримання та необґрунтованості ризиків. Вони запевняли, що Гладковський протягом 3 років 265 разів виїжджав за кордон і повертався, тож це свідчить про нібито відсутність у нього намірів ухилятися від слідства.

Захисники Гладковського просили суд відпустити його під особисте зобов’язання або на поруки. До зали суду прибули депутати Максим Саврасов та Ростислав Павленко, кандидат у депутати Андрій Серебрянський та колишній нардеп Олег Зімін, які готові були взяти підозрюваного на поруки.

Сам Гладковський заявив, що продовжує голодування на знак протесту. Стверджував також, що не має стосунку до компанії «Богдан Моторс». Переконував, що не планував тікати з країни, а мав зворотні квитки на літак.

Схожі новини