Передплата 2024 «Добрий господар»

На Житомирщині протестують освітяни через заборгованність у виплаті зарплати

  • 19.10.2019, 15:36
  • 615

Більше сотні вчителів у суботу, 19 жовтня 2019 року, влаштували протест у Лугинському районі Житомирщини на міжнародній трасі Київ - Ковель - Ягодин - Варшава, через що ускладнено рух транспорту. Освітяни вимагають від місцевої влади виплатити їм заборговані за 4 місяці зарплати

Вчителі ходять по пішохідному переходу з плакатами «Вимагаємо зарплату!», «Боремося за справедливість!», повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Учасники акції час від часу пропускають автомобілі та знову виходять на перехід. На цій ділянці траси утворилися великі затори.

На місці події присутні поліцейські, які забезпечують безпеку дорожнього руху. Правоохоронці також застерігають учасників акції про відповідальності за блокування транспортних комунікацій.

Як зазначається, ця акція була запланована і вчителі попередили про неї керівництво Лугинської об'єднаної територіальної громади. Напередодні з освітянами спілкувалися правоохоронці та представники влади, і борги частково погасили, однак люди вимагають виплатити їм зарплати у повному обсязі.

Педагоги тримають плакати «Вимагаємо зарплату», «Де наші відпускні?», «Віддайте зароблене», «Вчителі теж люди», «Мельник, ми хочемо жити, а не виживати» (Петро Мельник — голова Лугинської ОТГ), наводить додаткові подробиці Житомир.info.

Про намір освітян перекривати трасу стало відомо ще увечері 18 жовтня з Facebook-допису голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка.

«До мене надійшло термінове повідомлення про те, що вчителі місцевих шкіл планують перекривати дорогу в знак протесту довгострокової невиплати зарплати. На найближчому засіданні уряду за участі міністра освіти і науки України Ганни Новосад буде вирішено питання виплати заробітної плати освітянам Лугинської ОТГ», — писав голова ОДА.


Схожі новини