Передплата 2024 «Добрий господар»

Генпрокуратура звільнила трьох прокурорів, які розслідували справи злочинів проти Майдану

  • 19.10.2019, 14:16
  • 554

Представник управління спеціальних розслідувань вважає, що звільнення слідчих з цього підрозділу прокуратури може призвести до значного затягування розслідування справ Майдану

Генеральна прокуратура звільнила трьох прокурорів управління спеціальних розслідувань. Вони займалися розслідуванням справ Майдану.

Про це прокурор департаменту Олексій Донський розповів у коментарі «Громадському радіо», передає УНІАН

За словами Донського, за процедурою скорочення звільнили Юрія Безщасного, Тетяну Дем’яненко та Віталія Тарасюка.

Віталій Тарасюк був заступником керівника управління Сергія Горбатюка.

У повідомленні йдеться про те, що прокурорів звільнили, бо вони подали заяву на згоду про переатестацію у старій формі, оскільки не погоджувалися з новою формою. Прокурори ж, за словами Донського, наполягали на тому, щоб механізм переатестації був прозорим. На його думку, звільнення прокурорів з цього підрозділу прокуратури може привести до значного затягування розслідування справ Майдану.

За даними ЗМІ, щоб пройти атестацію, прокурорів зобовʼязували підписати згоду на визнання будь-якої, навіть анонімної скарги, без її офіційного підтвердження.

«У цій згоді є пункт: «Згоден з тим, що під час проведення співбесіди і затвердження рішення кадровою комісією може братися до уваги інформація, отримана від фізичних та юридичних осіб (в тому числі анонімно), що не підлягає додатковому офіційному підтвердженню», — стверджує журналістка Ірина Ромалійська.

Частина прокурорів написала власні заяви на переатестацію та погоджувалася її пройти «за законом». За даними Ромалійської, не пройшли переатестацію понад 200 прокурорів із близько 1300.

Схожі новини