Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донбасі знайшли мертвого агента ФБР

  • 19.10.2019, 10:57
  • 590

Бойовики відібрали у нього SIM-карту, після чого він зник

Позаштатний співробітник Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Біллі Рейлі був знайдений мертвим на окупованій території Донбасу, після чого бойовики звинуватили ФСБ Росії в його смерті. Про це пише The Wall Street Journal, передає Сьогодні

За даними видання, зараз представники ФБР стверджують, що не відправляли його в зону бойових дій.

Після того, як над Донбасом збили малайзійський боїнг, Рейлі повідомив батькам, що вирушає в Росію, і попрямував на ростовську базу руху «Новоросія». На територію так званої «ДНР» він хотів потрапити через Ростов-на-Дону в складі автоколони з гуманітарною допомогою.

У червні Рейлі повідомив, що хоче нелегально перетнути кордон з Україною через секретний прикордонний КПП, підконтрольний бойовикам. Перед перетином кордону бойовик на прізвисько «Броня Калмик» попросив Рейлі вийняти сім-карту, щоб українські військові нібито не змогли визначити його місце розташування на полі бою. Натомість він видав американцеві шолом, бронежилет, наплічну кобуру і камуфляж.

Після 25 червня батьки Рейлі більше не отримували повідомлень від сина, а 3 липня в районі Ростова-на-Дону телефон Біллі перестав виходити на зв'язок. Батьки не могли знайти Рейлі три роки. У свою чергу бойовики стверджували, що він в ФСБ.

Пізніше в Донецькій області знайшли його тіло.

«Рейлі зверталися в посольство США в Москві і посольство Росії у Вашингтоні. Родині відповіли, що не знають, що сталося з їхнім сином. Консульське бюро Державного департаменту США і троє сенаторів готові були допомогти родині, але як тільки дізнавалися про зв'язки Рейлі з ФБР, їхній ентузіазм згасав. У червні 2018 року найнятий сім'єю приватний детектив з Москви повідомив батькам, що ім'я Біллі фігурувало в зведеннях МВС Росії», — зазначає видання.

Схожі новини