Передплата 2024 «Добрий господар»

Протести у Барселоні: сепаратисти влаштували жорстокі сутички з поліцією

  • 19.10.2019, 09:36
  • 508

В Барселоні та інших каталонських містах в ніч на суботу, 19 жовтня 2019 року, сталися найжорсткіші заворушення з початку протестів проти засудження до тривалих термінів ув'язнення лідерів руху за відокремлення Каталонії від Іспанії

Радикально налаштовані протестувальники будували на вулицях барикади, підпалювали контейнери зі сміттям, зривали дорожні знаки, кидали в іспанських поліцейських каміння, яйця та петарди. Правоохоронці використовували проти них гумові кулі, водомети та сльозогінний газ, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Місцеві журналісти повідомляють про «справжні битви» на вулицях, поліція просила громадян не залишати свої будинки.

За офіційними даними, кількість протестувальників, що застосовували насильство, зросла до 4 тис.

Влада припускає, що деякі з них приїхали з інших регіонів Іспанії та, можливо, з-за кордону.

В столиці регіону була затримано 15 людей, частина з яких є неповнолітніми. Загалом в Каталонії затримано 31 протестувальника.

Під час сутичок в Барселоні травми отримали щонайменше 60 людей, серед яких троє поліцейських та двоє журналістів.

Заворушення також стались в Таррагоні, Жироні, Лериді та інших містах.

За словами міністра внутрішніх справ Каталонії Міrеля Буча, такого високого рівня насильства в регіоні «ще ніколи не було».

«Звичайно, вони ніякі не сепаратисти, вони злочинці, які застосовують насильство», — сказав він в інтерв'ю телеканалу La Sexta, додавши, що екстремістам не вдасться «заплямувати» прихильників незалежності регіону.

Схожі новини