Передплата 2024 «Добрий господар»

В окупованому Севастополі гуртожитки для студентів будуватимуть російські в'язні

  • 18.10.2019, 19:58
  • 513

Севастопольський університет в обхід конкурсу з четвертої спроби знайшов підрядника, який зможе відремонтувати два студентські гуртожитки і побудувати ще один

Про це повідомляють «Примечания», передає Еспресо

Керівництво Севастопольського держуніверситету робило чимало спроб відремонтувати два студентські гуртожитки № 3 і № 4. Згідно з планом-графіком реалізації заходів федеральної цільової програми, реконструкція повинна була початися ще в квітні 2018 року. Тоді ж обидві будівлі були виведені з експлуатації.

У виші виданню зазначили, що перша затримка сталася через відсутність грошей. У березні 2019 року бюджетні інвестиції федерального центру дійшли до університету, і його керівництво оголосило відповідні закупівлі. Однак на конкурс не було подано жодної заявки. В цілому було проведено три конкурси, однак жодна компанія так і не заявилася.

Як стало відомо журналістам, 25 вересня 2019 роки два «будівельних» держконтракти все ж було укладено — між Севастопольським державним університетом та установою ФДУП «Будівельно-монтажне управління № 13 Федеральної служби покарань».

Предметом першого контракту є будівництво гуртожитку на 1200 місць. Його вартість — 604,3 млн рублів (близько 234,5 млн грн). Предметом другого — реконструкція студентських гуртожитків. Вартість цього контракту — 633,2 млн рублів (244,6 млн грн).

Конкурсу в цей раз проведено не було: установи кримінально-виконавчої системи можуть бути єдиними постачальниками послуг за держконтрактами. Оплачує роботи федеральний бюджет.

ФДУП «Будівельно-монтажне управління № 13 Федеральної служби покарань» є комерційною організацією, входить до складу кримінально-виконавчої системи. Цілями її діяльності є залучення до оплачуваної праці осіб, які відбувають кримінальні покарання.

Згідно з публікаціями про виконані роботи на сайті підприємства, будівництво і ремонт об'єктів ведеться силами засуджених.

Схожі новини