Передплата 2024 «Добрий господар»

У Раду подали законопроект про легалізацію грального бізнесу

  • 18.10.2019, 19:17
  • 578

Кабмін пропонує посилити фінансову та кримінальну відповідальність за діяльність у сфері азартних ігор без ліцензії

Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді проект закону про державне регулювання грального бізнесу. Про це повідомляє прес-служба уряду, передає Сьогодні

Ініціатор законопроекту «Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор» — прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

У документі уряд пропонує встановити обмеження з кількості ліцензій, гральних закладів та обладнання, дозволити розміщення ігрових автоматів виключно на території готелів класу 3−5 зірок, а казино — тільки в 5-зіркових готелях. Надходження до бюджету від продажу ліцензій пропонується направити на розвиток спорту, медицини та культури в Україні.

Також гравці повинні будуть проходити обов'язкову верифікацію при прийомі ставок і виплати виграшів, а також реєстрацію виграшів в «Системі онлайн-моніторингу», яка адмініструється Податковою службою.

Крім того, уряд пропонує посилити фінансову та кримінальну відповідальність за діяльність у сфері азартних ігор без ліцензії.

«Ухвалення законопроекту врегулює проблему поширення нелегального грального бізнесу, обмежить поширення ігроманії. Легалізація грального бізнесу також дозволить бюджету отримати до 5 млрд грн, при цьому остаточні цифри очікуваних надходжень до бюджету будуть залежати від того, в якій редакції депутати приймуть закон», — йдеться в повідомленні Кабміну.

Схожі новини