Передплата 2024 «Добрий господар»

Організатори Євробачення не бачать проблеми у забороні Україною брати участь у Нацвідборі артистам, які їздять у РФ

  • 18.10.2019, 10:14
  • 564

У Європейській мовній спілці (EBU) заявили, що не бачать проблеми у забороні Національною суспільною телекомпанією України ("Суспільне") брати участь у конкурсі артистам, які виступали в РФ або на окупованих Росією територіях після 15 березня 2014 року

Про це повідомляє Еспресо з посилання на Deutsche Welle.

У Європейській мовній спілці наголосили, що кожна країна-учасниця «Євробачення» має право встановлювати власні правила відбору на конкурс.

«Кожен мовник, який бере участь, індивідуально несе відповідальність за відбір свого артиста на пісенний конкурс «Євробачення», — заявили у EBU.

У спілці зазначили, що загальними для всіх країн двома правилами щодо відбору артистів є досягнення конкурсантами 16-річного віку на моменту фіналу конкурсу, а також представлення одним артистом не більше однієї країни на кожному окремому конкурсі.

Нагадаємо, національний відбір на Євробачення-2020 в Україні розпочався за оновленими умовами: учасником може бути виконавець або колектив, який не виступає у РФ і на окупованих Росією територіях із 15 березня 2014 року, не планує та не анонсує виступів на території країни-агресора під час конкурсу і до його завершення, а також не в’їжджав на окуповані території з порушенням законодавства України.

Схожі новини